Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

VÁLLALATELEMZÉS

Vártnak megfelelő dinamikus növekedés a Glosternél

VÁLLALATELEMZÉS
VÁLLALATELEMZÉSNagy AndrásRészvényelemző2023. január 26.   13:31
Gloster technológia
Célár: 1223 Ajánlás: Felhalmozás
Elemző: Nagy András

A Gloster ma reggel publikálta az előzetes 2022-es eredményelőrejelzését. Az árbevétel 6-6,5 milliárd forint körül alakulhatott, ez azonban még nem konszolidált mutató, így nem teljes mértékben összevethető előrejelzésünkkel. Az EBITDA 900-950 millió forint...

A Gloster ma reggel publikálta az előzetes 2022-es eredményelőrejelzését. Az árbevétel 6-6,5 milliárd forint körül alakulhatott, ez azonban még nem konszolidált mutató, így nem teljes mértékben összevethető előrejelzésünkkel.

Az EBITDA 900-950 millió forint között alakult, ami 14-20%-os növekedésnek felel meg. 919 milliós előrejelzésünk pont a sáv közepébe esik. Az adózott eredmény 600-650 millió forint között alakult 2022-ben, ami 43-54% közötti emelkedést jelent. Az adózott eredmény tartománya összhangban van a 618 millió forintos előrejelzésünkkel.

A Gloster egyúttal bejelentette, hogy a Dialóg alapkezelő és Korányi Tamás vagyonkezelője (Baál Vagyonkezelő) is beszállt a társaságba. Ezzel kapcsolatos részletek nem ismertek, így valószínűleg az 5%-os bejelentési küszöbérték alatti részesedésszerzés történt. Az új tulajdonosok megjelenése szélesítette a tulajdonosi kört és valószínűleg a közkézhányadot is pozitívan befolyásolta.

Véleményünk: A társaság dinamikusan tudott növekedni 2022-ben és az elért növekedés összhangban van a 2025-ig szóló stratégiával. Az EBITDA és az adózott eredménysáv közepe is előrejelzésünk körül alakul. Az előzetes számokat előrejelzésünknek megfelelőnek értékeljük.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben